Dancelabel Digidance vraagt faillissement aan

De acht werknemers van Digidance zijn inmiddels ontslagen. Directeur Jan Voermans noemt diverse redenen als oorzaak van de faillissementsaanvraag, de slechte markt en de banken en investeerders die niet mee willen. 

In 2005 voerde Digidance al eens een flinke reorganisatie door, omdat het bedrijf een jaar eerder verlies had gedraaid als gevolg van de vooral dalende singlemarkt. Aangezien Digidance van oudsher een groot percentage van de omzet uit cd-singles haalde, kwam vooral de zeer sterke daling in dit marktsegment hard aan bij de independent uit Maassluis.

De reorganisatie was volgens Voermans goed gelukt. Maar de markt werd snel minder en vorig jaar moest er weer worden gereorganiseerd. Digidance werd in 1995 opgericht door Jan Voermans, Addy van der Zwan en Koen Groeneveld; het trio dat later tevens bekend werd als The Klubbheads was goed voor een aardig aantal hits van de maatschappij. Zij waren alle drie al werkzaam in de dancewereld, en al snel werd tot een partnership besloten. In de afgelopen jaren scoorde Digidance hits met verder onder andere DJ Jean en DJ Jurgen. Vanaf 2005 gaan Groeneveld en Van der Zwan een eigen weg met hun nieuwe bedrijf Unit 54.

 

© s. kroeske - j.fictoor