Sony/BMG en EMI komen terug op uitspraak einde cd-single Zowel Sony/BMG en EMI music blijven dit jaar cd-singles uitbrengen. Begin vorig jaar waagden de directeuren van de twee grote muziekmaatschappijen zich aan de voorspelling in 2009 geen fysieke singles meer te zullen leveren. Daar komen ze nu op terug.

Sony/BMG directeur Rick van Schooten: “In die tijd waren we in beraad over de toekomst van de cd-single; het idee was om er mee te stoppen. We hebben het toen misschien niet goed ingeschat. Er is bij bepaalde doelgroepen toch nog vraag naar fysieke exemplaren. Daarom zullen we ze voor sommige artiesten blijven leveren.” Het label brengt 50% van de singles alleen nog als download aan de man, de andere helft verschijnt zowel digitaal als fysiek. Wat betreft de verkoopcijfers bij Sony/BMG ligt de verhouding tussen digitaal en fysiek 80 tegen 20 procent. “We leven in de gelukkige omstandigheden dat steeds meer mensen de weg naar de iTunes store weten te vinden.”

En ook EMI Music gaat door. “Zoals 3VOOR12 in hun voorspelling van nieuwe bands er wel eens naast zit, zaten wij dat over de toekomst van de cd-single”, zegt Floris Janssen, vice-president marketing van EMI. “Maar het zullen er wel minder zijn dan vorig jaar en de jaren daarvoor.” Na een mislukte eerdere voorspelling, durft Janssen zich niet te branden aan het aantal cd-singles dat EMI dit jaar ongeveer zal persen.
bron: 3voor12
lees verder: http://3voor12.vpro.nl

 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor