Sex, Drugs & Rock n Roll Highschool-Magazine Vol. 2 is uit Men weet dat het ongebruikelijk is dat er van een eenmalige editie een tweede deel verschijnt, maar Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool is nu eenmaal geen gebruikelijk magazine. Uniek door de inhoud, want welk ander blad geeft inzicht in het reilen en zeilen van de muziekwereld? En uniek omdat er geen ander glossy magazine bestaat dat gewoon gratis voor iedereen verkrijgbaar is.

Het oorspronkelijke idee voor het tijdschrift is afkomstig van Rock 'n' Roll Highschool directeur Minke Weeda. “Het eerste deel hebben we gemaakt omdat we steeds dezelfde vragen kregen van stagiairs en van andere mensen buiten de muziekindustrie. Het leek me een goed plan om alle kennis over de muziekindustrie, die we hier binnen het bedrijf hebben, op papier te zetten. Dat pakte, mede door de geweldige vormgevers, heel goed uit. Uiteindelijk hadden we een schitterend magazine in handen dat een vrij compleet beeld van de Nederlandse muziekindustrie gaf. Alleen niet compleet genoeg naar mijn zin. Gelukkig waren alle medewerkers van Rock 'n' Roll Highschool dat met me eens en we zijn aan een tweede deel begonnen.”

Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool Vol. 2 staat weer vol met interviews, achtergrondverhalen, columns en andere artikelen. De beste doe-het-zelf-tips voor de beginnende tourmanager, alles over festivals en netwerkevenementen, interviews met Kees de Koning, Ferry Roseboom, Marnix Bal, Berry Visser en veel meer. En omdat het magazine bedoeld is voor mensen die nog niet in de muziekindustrie werken, maar het wel graag zouden willen, hebben ze ook 25 stageplekken bij muziekbedrijven verzameld.

Iedereen die Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool via www.rockmagazine.nl tegen verzendkosten bestelt, krijgt het tijdschrift thuisgestuurd. Ook zal het (met dank aan Boomerang) op verschillende locaties door heel Nederland, gratis verkrijgbaar zijn. Omdat de vraag nu al groot is, raden wij geïnteresseerden, die zeker willen zijn van een exemplaar, aan om Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool nu al via www.rockmagazine.nl te bestellen.

Het magazine verschijnt officieel op 22 oktober en zal in de derde week van oktober overal in Nederland verkrijgbaar zijn.

Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool Vol. 1:
Alle verhalen, lijstjes en schema’s maken het handboek een bewonderenswaardig goed gedocumenteerde en lezenswaardige Who’s Who van de Nederlandse (pop)muziekindustrie en tegelijk een alles-wat-je-had-willen-wetengids over de business.
(Pablo Cabenda in de Volkskrant, oktober 2007)

www.rocknrollhighschool.nl
www.rockmagazine.nl
 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor