Gonzo (circus) en Simuze.nl presenteren: Track 13-wedstrijd De voorbije jaren bood het tijdschrift Gonzo (circus) tweemaandelijks aan jong avontuurlijk talent uit Nederland of Vlaanderen een plaatsje aan op haar Mind The Gap-cd. Een aantal onder hen, zoals Machinefabriek, geniet intussen ruime bekendheid bij het muziekminnend publiek in Nederland en ver daarbuiten.
Eind 2006 verscheen de eerste Track13-dubbelcd met daarop een stand van zake van de avontuurlijke en vernieuwende muziek uit Nederland. Deze succesvolle release is intussen bijna helemaal uitverkocht.
Begin 2009 zal Gonzo (circus) de tweede Track13-dvd presenteren vol experimenteel en vernieuwend muzikaal talent - uit alle mogelijke genres - uit Nederland.
In samenwerking met Simuze.nl heeft Gonzo (circus) een speciale website ontwikkeld (www.gonzocircus.com/track13 en www.simuze.nl/track13) waar bands en muzikanten zich vanaf heden kunnen inschrijven en waarbij - vanaf 20 september - grafische vormggevers en beeldmakers uit Nederland hun eigen interpretatie van de ingezonden muziek kunnen uploaden.
Met deze Track13-dvd bieden Gonzo (circus) en Simuze.nl een fraai vormgegeven staalkaart van hét experiment in Nederland anno 2008-2009. Een visitekaartje dat in Nederland, België en internationaal zal worden verspreid.
De uiteindelijke selectie wordt bepaald door de redactie van Gonzo (circus) i.s.m. Simuze. En één winnaar bepaald door het grote publiek.
De winnaars ontvangen eeuwige roem, een plekje op de Track13-dvd én een aantal exemplaren van de Track13-dvd. Onder de deelnemers aan de publiekswedstrijd worden jaarabonnementen op Gonzo (circus) verloot.

www.gonzocircus.com/track13
www.simuze.nl/track13


Meer informatie
Gonzo (circus)
is een tweemaandelijks onafhankelijk toonAFgevend tijdschrift over vernieuwende muziek en cultuur. Gonzo (circus) bestaat sinds 1991 en wordt gemaakt en verspreid in Vlaanderen en Nederland. Bij elke editie vindt de lezer de gratis Mind The Gap-cd, onafhankelijk samengesteld door de redactie.
Gonzo (circus) besteedt aandacht aan vernieuwende, experimentele, niet-mainstream, avant-garde muziek en cultuur door middel van artikelen, interviews essays, reportages en recensies van cd's, boeken, dvd's, strips enz. Muziek en cultuur zijn steeds ingebed in hun maatschappelijke context, waarin de discussie over auteursrecht en digitale cultuur momenteel een prominente plaats inneemt. De medewerkers van Gonzo (circus) worden gedreven door hun passie voor vernieuwende muziek en cultuur en berichten hierover onafhankelijk van de belangen van de gevestigde muziekindustrie.

Simuze.nl is een online muziekplatform voor muzikanten en muziekliefhebbers in Nederland. Het doel van Simuze is om de essentiële behoefte van muzikanten om hun muziek te verspreiden samen te laten komen met de nieuwe distributiemogelijkheden van het internet. Dit doet Simuze door de huidige maatschappelijke situatie – waarin de hedendaagse muziekliefhebber gewend is om muziek gratis op het internet te kunnen ontdekken en uitwisselen – te erkennen, omhelzen en stimuleren. Alle muziek op Simuze wordt daarom gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie, waarmee muzikanten aangeven dat de muziek die zij op de website plaatsen – onder bepaalde voorwaarden naar keuze – gratis en legaal mag worden gekopieerd én verspreid.
Sinds de lancering van Simuze.nl – in juli 2005 – kunnen muziekliefhebbers bijna 1700 muziekstukken van 440 verschillende artiesten uit zeer uiteenlopende genres gratis en legaal downloaden. Van obscure avant-garde tot aan popmuziek van finalisten en winnaars van de prestigieuze Grote Prijs van Nederland, het staat allemaal op Simuze. Met meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand begint Simuze uit te groeien tot een toonaangevend promotiekanaal voor Nederlandse muzikanten. Momenteel bevindt het platform nog in een bètafase.

 

© s. kroeske - j.fictoor