Samenwerking twee Belgische onafhankelijke muziekdistributeurs [PIAS] neemt tevens een participatie in het kapitaal van Bang, waarbij de laatste echter onafhankelijk blijft en zijn management, personeel en labels zal behouden.
In een tijd waarin het aanbod in de winkels daalt en de markt steeds moeilijker wordt, zal de alliantie tussen de twee grootste Belgische independents ervoor zorgen dat onafhankelijke labels in het algemeen en Belgische artiesten in het bijzonder, aanwezig kunnen blijven op de Benelux-markt op een manier die passend is voor wat hun talent voortbrengt.
Damien Waselle/Bang : «Het is een unieke kans om [PIAS] te vervoegen en tegelijkertijd onze autonomie te behouden. Het zal ons toelaten ons te concentreren op onze activiteiten als platenfirma en publisher. Ik ben ervan overtuigd dat nu meer dan ooit de toekomst in handen ligt van de independents en weten dat we ondersteund zullen worden door het netwerk van [PIAS], in de eerste plaats in Nederland en daarna op internationaal vlak, kan ons alleen het beste laten vermoeden. [PIAS] zal ons ook helpen makkelijker toegang te vinden tot de nieuwste verkoopsvormen binnen onze sector, zoals digitale distributie en mobiele telefonie».
Kenny Gates/[PIAS] : «15 jaar van artistiek verwantschap, 15 jaar van werken binnen dezelfde markt, 15 jaar van vriendschappelijke relaties, 15 jaar van wederzijds respect, konden alleen maar uitmonden in een bondgenootschap dat beide partners sterker en efficiënter maakt».

www.pias.com
www.thisisbang.com
 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor