Schirftelijke opleiding voor Muziekmanagement

Deze schriftelijke cursus is vervallen per 1-1-2013

 

De Hilversum Media Business School voor volwasseneneducatie in de RTV- en muziekindustrie
biedt een nieuwe schriftelijke opleiding: Muziekmanagement.

De basisopleiding Muziekmanagement kan worden gevolgd door mensen die al in de muziekbranche werken. Van administratief medewerkers bij een muziekmaatschappij tot personeel van cd-winkels, iedereen die een breed zicht op de hele muziekindustrie wil hebben en zich daardoor verder kan ontwikkelen, mag zich aanmelden. Muziekmanagement wordt op HBO-niveau gegeven en duurt bij normaal studietempo 1 jaar. Naast het schriftelijke deel, waar op elk gewenst moment mee gestart kan worden, zijn er een paar maal per jaar ook themadagen waarop vakexperts verschillende aspecten uit de muziekindustrie zullen belichten.

De vakken die worden aangeboden zijn onder andere: verkenning van de muziekindustrie, ethiek, trends en concepten, marketing, grondbeginselen financiën, sales en distributie, recht, publishing, boekingen, retail, muziekmanagers.
Naast theoretische bagage ontvangen studenten maandelijkse praktische opdrachten en actuele informatie op de themadagen. Het beroepspraktijkdeel omvat ten minste 1000 uur (baan of stage).
Voor bedrijven in de muziekindustrie die deze opleiding voor het eigen personeel aan willen bieden, kan maatwerk geleverd worden. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je nu naar de website www.hmbs.nu. De Hilversum Media Business School lokt niemand met een laptop of andere cadeaus, maar biedt betaalbare kwaliteit. Er is een goede relatie tussen opleidingsinstituut en het werkveld. De studenten worden begeleid door ervaren docenten.


 

© s. kroeske - j.fictoor