Muziekmaatschappij Rockacademie succesvol van start Het bedrijf, dat gerund wordt door studenten, startte eind vorig jaar met een eigen label, boekingskantoor en songuitgeverij, met als doel studenten een betere start te geven in hun carrière. Met de ondertekening van een strategisch samenwerkingsdocument met Rough Trade Distribution staat niets een succesvolle introductie van de eerste RACEM-act in de weg.
De Rockacademie, die in het verleden aan de basis stond van verschillende succesvolle acts zoals Krezip, Stevie Ann, Intwine, XYP en Leaf, is zeer trots op de nieuwe onderwijsvorm.
Bertus Borgers, directeur van de Rockacademie, zegt: 'Met de komst van RACEM kunnen we onze studenten betere kansen bieden op een succesvolle toekomst in de muziek. Omdat RACEM een echte speler is, kunnen we externe marktpartijen aan ons binden. Daarnaast is RACEM een fantastische leeromgeving voor studenten die nog aan het begin van hun carrière staan'.
Rough Trade is een van de belangrijkste distributeurs in Nederland en België en werkt o.a. voor artiesten als Katie Melua, DJ Tiësto, Joe Jackson, Chris de Burgh en Marillion. Sinds kort hebben zij ook een strategische samenwerking met The Entertainment Group, waar artiesten als Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis en Marco Borsato aan verbonden zijn. Kees van Weijen, directeur van Rough Trade Distribution, geeft als gastdocent reeds enkele jaren les aan de Fontys Rockacademie en is zeer geïnteresseerd in het nieuwe onderwijsmodel: 'Ik geef daar met veel plezier les en toen ik hoorde waar ze met RACEM mee bezig waren, ben ik er direct ingesprongen. De artiesten en studenten zijn zo gemotiveerd en het niveau is zo hoog, dat we met een beetje hulp uit de markt een nieuwe generatie toppers ontwikkelen. Natuurlijk wil ik daar met mijn bedrijf bij zijn!'
De samenwerking omvat de fysieke en digitale distributie van alle artiesten die op het RACEM-label verschijnen voor een periode van twee jaar. Vrijdag 9 mei zal het eerste album van Nina June (de eerste lancering van RACEM) uitkomen in Nederland. Bij de ondertekening was ook minister Plasterk (OCW) aanwezig, die aangaf met veel belangstelling en interesse het nieuwe onderwijs en RACEM te volgen.  
Hij wil alvast het eerste exemplaar van RACEM-artiest Nina June in ontvangst nemen.

Voor meer informatie over RACEM, Nina June en de samenwerking met Rough Trade Distribution kunt u kijken op www.racem.nl.
 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor