Nine Inch Nails verspreidt gratis muziek via torrents De torrentfiles werden geupload naar de bekende torrentsite The Pirate Bay. Dat is nogal opmerkelijk, want uitgerekend deze site is zeer gehaat door de entertainmentbedrijven. Volgens de film- en muziekmaatschappijen maakt filesharing via sites zoals The Pirate Bay de media/muziekindustrie kapot, maar het is duidelijk dat bepaalde artiesten hier anders over denken. De op BitTorrent aangeboden nummers zijn 'Capital G', 'My Violent Heart' en 'Me, I'm not'.
Het volledige album is voor vijf dollar te koop op de officiële website van de groep.
Nine Inch Nails distribueert de muziek van Ghosts I onder een Creative Commons-licentie die het delen en remixen van de muziek op niet commerciële basis toestaat onder de voorwaarde dat vermeld wordt dat Nine Inch Nails de makers zijn van de muzieknummers en dat verdere distributie onder dezelfde licentie plaatsvindt.
De negen nummers van het gratis albumdeel wordt vrijgegeven in hoge kwaliteit en zónder drm. Nine Inch Nails verwacht dat ook het hele album met 36 nummers via torrentsites te vinden zal zijn, maar de lage prijs van vijf dollar moet mensen over de streep trekken om het hele album aan te schaffen via de site of via Amazon.
Het album kan ook worden geleverd op 2CD voor tien dollar, een gelimiteerde editie met daarin 2 audio-CD's, 1 data-DVD met alle 36 nummers in multi-track-formaat en een blu-ray-schijf met Ghosts I-IV in hd 96/24-stereo voor 75 dollar. Voor vinylliefhebbers is een extra-gelimiteerde editie beschikbaar met vier lp's. Deze kost 300 dollar en krijgt een genummerde oplage van 2500 exemplaren.
In oktober 2007 maakte de band op haar website bekend dat het niet meer onder contract staat van Interscope, een dochteronderneming van Universal Music Group.

 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor