Eerste muziekmakerscentrum ter wereld wordt spil in Noord-Hollandse muziekwereld Na jaren van voorbereidingen, is de fundering van 's werelds eerste muziekmakerscentrum in Amsterdam gereed gekomen. Om die mijlpaal te vieren, vindt op 20 november 2007 een feestelijke informatiebijeenkomst plaats in de grote hal van het Montessori College Oost in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer, aan de rand van het Polderweggebied. Professionele musici, amateurmuzikanten, organisatoren, instrumentenmakers, componisten, singer/songwriters, technici, musicologen, kortom iedereen die actief is in de muziek kan op deze avond kennismaken met de mogelijkheden die het muziekmakerscentrum vanaf medio 2009 zal gaan bieden.
Op deze avond vieren de initiatiefnemers de afronding van de eerste fase van de bouw met muziek, bijdragen van verschillende sprekers en de presentatie van de merknaam met logo voor de toekomstige organisatie. De verschillende muziekoptredens blijven voor de genodigden een verrassing. De Amsterdamse wethouders Carolien Gehrels (cultuur) en Maarten van Poelgeest (ruimtelijke ordening), alsook stadsdeelportefeuillehouder Germaine Princen zullen het woord voeren, evenals leden van de Raad van Advies voor het muziekmakerscentrum. Ook kan de (verlichte) bouwput vanaf de hoogste verdieping van de school worden bekeken. In deze setting is er ruimschoots gelegenheid om contacten te leggen en zullen de vertegenwoordigde alliantie-partners Grolsch, Apple, Yamaha en zich op hun eigen wijze manifesteren. Daarnaast geven ondermeer het VastgoedCultuurFonds, Focus Equipments, SAE (School of Audio Engineering) en Keijser 18 Mediaproducties acte de presence. Het evenement begint om 18.00 uur en duurt tot ca. 23.00 uur. Aanmelden voor deze avond kan nog op de website www.s-o-s.nu .
Wat is het muziekmakerscentrum?
Het gebouw waarin het muziekmakerscentrum wordt gehuisvest, is volledig ontworpen voor de functie: muziek maken. Het muziekmakerscentrum gaat een breed assortiment aan diensten en faciliteiten bieden voor al diegenen die - in de breedste zin - actief zijn in de muziek. Naast meer dan 70 akoestisch verantwoorde en betaalbare muziekstudio's in alle soorten en maten, zijn er ondermeer opname- en nabewerkingstudio's, outlets en kantoorfuncties voor muziekorganisatoren voorzien. Genteresseerden kunnen tijdens de bijeenkomst op 20 november informatie krijgen over de mogelijkheden en condities.

 
 
Reacties
Nog geen reacties
Plaats reactie
 

© s. kroeske - j.fictoor