Naam vakblad Muziek en Beeld verandert in Entertainment Business De eerste editie van het vakblad met de nieuwe naam verschijnt op 20 december 2007. Hiermee verdwijnt de titel Muziek en Beeld na meer dan 30 jaar uit het entertainmentlandschap. De verandering is het gevolg van het feit dat de naam Muziek en Beeld de lading niet meer dekt.

Frank Janssen, als commercieel manager verantwoordelijk voor de vakuitgaven van iMediate: "De keuze om de naam Muziek en Beeld na ruim 30 jaar te veranderen in Entertainment Business heeft natuurlijk alles te maken met de dynamiek van de totale media- en entertainmentbranche. Met name technologische innovaties hebben geleid tot structurele verschuivingen, andere machtsverhoudingen, nieuwe exploitatiemodellen en het toetreden van nieuwe marktpartijen. Deze dynamiek vraagt nadrukkelijk om een breder inhoudelijk perspectief. De naam Muziek en Beeld sluit niet langer aan bij het ruimere redactionele kader waarvoor we kiezen. We zijn ervan overtuigd dat we met Entertainment Business een kwalitatieve vakuitgave gaan maken die zorgvuldig omgaat met de erfenis van Muziek en Beeld, maar tevens redactionele ruimte biedt voor nieuwe ontwikkelingen."

Overigens werkt iMediate ook aan de realisatie van verschillende aan Entertainment Business gelieerde vakuitgaven. Zo staat voor het eerste kwartaal van 2008 de vakuitgave Entertainment Business Live Edition op de planning. De redactionele focus van deze uitgave ligt bij de totale ‘outdoor'-markt en richt zich dus op alle partijen die professioneel actief zijn in de live-branche; van musicals tot stadionconcerten, van gamebeurzen tot filmfestivals en van theaters tot clubcircuit.

bron: www.muziekenbeeld.nl

 

© s. kroeske - j.fictoor