Talentenjachten en andere prijzen

Wie is de beste schoolband van Amsterdam? En welke scholier schrijft de mooiste songtekst? Stichting GRAP en de School der Poëzie organiseren samen 2Cool4School, een Amsterdamse Popmuziek Competitie voor de bovenbouw van middelbare scholen. Tijdens workshops leren de leerlingen hoe je een songtekst schrijft. Deze worden vervolgens door de schoolbands en acts gebruikt voor het maken van een nummer. Tijdens verschillende voorrondes in de stadsdelen gaan zij daarna de strijd aan voor een plek in de finale in de Melkweg. Elke deelnemende band of act moet in de voorrondes drie nummers spelen: één songtekst uit de workshop, één zelfgekozen cover en één eigen nummer.
De bekende Nederlandse songwriters Def P. (Osdorp Posse) en Rick de Leeuw (Tröckener Kecks) werken aan de workshops mee. Uit alle songteksten die de leerlingen tijdens deze workshops maken worden de beste gekozen. Schoolbands- en acts kiezen hieruit een favoriet en maken daar een nummer van. Het maakt niet uit of dat een rap, hardrocknummer of bijvoorbeeld een soulballad wordt. De workshops Songtekst schrijven worden door de School der Poëzie alleen gegeven op middelbare scholen die zich daarvoor hebben aangemeld. Elke deelnemende band of act moet in de voorrondes drie nummers spelen: één songtekst uit de workshop, één zelfgekozen cover en één eigen nummer.

Stichting GRAP is de ondersteunende organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. GRAP organiseert competities, showcases en festivals zoals Turntablized, SPITT – National Dutch MC Battle, Freestyle voor de GRAP, Amsterdam Breakz, Wanted, Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten en de deelprogrammering voor onder meer het Amsterdams Bevrijdingsfestival, Roots Open Air en B-Connected. De GRAP biedt advies en informatie aan bands en acts. Daarnaast is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen. Voor meer informatie:

Stichting GRAP, T: 020.4208160, E: info@grap.net - w: www.grap.net

 

© s. kroeske - j.fictoor