Nieuwe voorzitters NVPI Video en Audio bestuur

Sinds 27 juni heeft zowel het NVPI Audio als NVPI Video-bestuur een nieuwe voorzitter. Kees van der Hoeven, ceo Universal Music, volgt Martin Jessurun, president Warner Music Benelux op als voorzitter NVPI Audio. René van Turnhout, coo bij Dutch Filmworks, is gekozen tot voorzitter NVPI Video.

Martin Jessurun werd in juni 2007 gekozen als voorzitter NVPI Audio en volgde de eerder dat jaar bij Universal Music vertrokken ceo Theo Roos op. Na vijf jaar neemt Jessurun afscheid als voorzitter maar blijft als bestuurslid betrokken. Van der Hoeven, die Roos bij Universal Music als ceo opvolgde in 2007, zal NVPI Audio vanaf 27 juni 2012 voorzitten.

Jessurun: ‘Er is de afgelopen vijf jaar hard gewerkt aan het verbeteren van de omstandigheden waarin de industrie moet opereren: het voorgestelde downloadverbod en de blokkade van The Pirate Bay. Ik vond het eervol om daar als voorzitter van NVPI audio aan bij te dragen. Ik wens Kees heel veel succes toe in zijn nieuwe rol.

Van der Hoeven: ‘Met veel plezier volg ik Martin op als voorzitter NVPI audio. Onder zijn leiding is er veel bereikt. Hij verdient veel dank voor de manier waarop hij het voorzitterschap heeft vormgegeven in de afgelopen turbulente jaren. Met de voortschrijdende digitale ontwikkelingen blijft er veel werk te verzetten. Uitgangspunt blijft daarbij een faire vergoeding voor artiesten voor hun werk. Ik kijk er erg naar uit om daar een rol in te mogen spelen.

De positie van voorzitter NVPI Video was na het vertrek van Jaap Bruijnen als managing director bij Warner Home Entertainment eind 2011 vacant, maar nu met Van Turnhout ook weer ingevuld.

Van Turnhout: ‘De videomarkt is volop in beweging, kijk naar de razendsnelle ontwikkeling van VOD. Ons bedrijf heeft hier een voortrekkersrol in, net als in de andere segmenten van filmdistributie waarin we actief zijn. Het lijkt me erg interessant om samen met collega’s uit de branche verder richting te geven aan de ontwikkeling van deze dynamische markt.

bron: http://www.nvpi.nl/nieuws/

 

© s. kroeske - j.fictoor