Spotify na iTunes grootste bron van inkomsten voor muziekindustrie

Na iTunes is het streaming platform Spotify de belangrijkste online-inkomstenbron voor de Amerikaanse muziekindustrie. Dit meldt de Amerikaanse zakenwebsite Business Insider die zich baseert op eigen bronnen.

Ondanks de groeiende invloed van Spotify zou het gat met iTunes nog enorm zijn. De opbrengst uit verkopen via iTunes voor de muziekindustrie bedroeg in de VS in 2011 $2,3 miljard, aldus Business Insider. Tijdens de afgelopen editie van het Amerikaanse muziekevenement SXSW deelde Sean Parker, één van de initiële investeerders in Spotify, mee dat met de groei die het streamingplatform nu doormaakt het nog twee jaar zou duren voordat Apple's iTunes zou worden gepasseerd met betrekking tot gerealiseerde omzet. Daniel Ek, oprichter van Spotify, liet eerder dit jaar in een interview met een Zweedse krant weten dat de verwachte omzet in 2012 op $889 miljoen zou uitkomen. Overigens realiseerde Spotify vorig jaar nog een verlies van $60 miljoen.

Volgens de Amerikaanse onderzoeksite AppData maakten ruim 23 miljoen Amerikaanse consumenten de laatste maand gebruik van Spotify, waarbij het gebruik is gemeten via Facebook en mobiele platformen zoals smartphones en tablets.

bron: http://www.entertainmentbusiness.nl/ + http://www.businessinsider.com/spotify-revenue-labels-2012-6

 

© s. kroeske - j.fictoor