Eurosonic Noorderslag 2013 legt focus op Finland De 27e editie van Eurosonic Noorderslag zet muziek uit Finland in de schijnwerpers. Elk jaar vestigt Eurosonic Noorderslag de aandacht op een Europees land met een bloeiend muzikaal klimaat. Eerdere landen waar Eurosonic Noorderslag de focus op legde zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen, Nederland en Ierland.

Quotes
Tuomo Tähtinen, Directeur Music Finland
"Eurosonic Noorderslag is een prominent showcase platform voor Finse acts geworden. Het evenement is erin geslaagd uitmuntende kansen te creëren door het netwerken met en het optreden voor een internationale topdelegatie van festival bookers, media en sleutelfiguren uit andere sectoren. Om deze reden en vanwege de voortdurende aanwas van interessante nieuwe Finse acts in alle genres, is dit het perfecte moment voor deze samenwerking. Samen met het Eurosonic Noorderslag team zijn we bezig iets heel interessants neer te zettenvoor Eurosonic Noorderslag 2013."

Peter Smidt, Creatief Directeur Eurosonic Noorderslag
"Music Export Finland, Finnish Music Information Centre Fimic, YleX, Provinssirock en Ruisrock Festival zijn vanaf het begin vaste partners van Eurosonic Noorderslag geweest. Met succesvolle acts als Disco Ensemble, Astrid Swan, LCMDF, French Films, Reckless Love, Mirel Wagner en vele anderen, is er meer dan genoeg reden voor een focus op de gezonde Finse muziekscene tijdens Eurosonic Noorderslag 2013".

Partners
De focus op Finland tijdens Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd door Music Finland (Music Export Finland en Finnish Music Information Centre Fimic) in samenwerking met YleX, het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, De Finse Ambassade in Nederland en Eurosonic Noorderslag.

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 januari 2013 in Groningen.

www.eurosonic-noorderslag.nl

 

© s. kroeske - j.fictoor