Kim Janssen’s ‘Ancient Crime’ na Nederlandse succes ook in Duitsland getekend Op 9 maart bracht Utrechtse singer-songwriter Kim Janssen zijn tweede solo-album ‘Ancient Crime’ uit op Snowstar Records. Inspiratiebron voor dit concept-album was Kim’s jeugd die hij doorbracht op een Engelse kostschool in Azië. De zanger, bekend van de band The Black Atlantic nam zijn ‘Ancient Crime’ op met een aantal interessante gastmuzikanten. Naast het Oriel Quartett van Marla Hansen (bekend van The National en Sufjan Stevens) is ook het 100-koppige Toonkunstkoor te horen. Met hen nam Kim in de Catharina Kathedraal te Utrecht het lied ‘Blyth Farjeon Choir’ op.

Zowel de releaseshow in Ekko, Utrecht als het album zelf ontvingen lovende reacties van de pers: Nu.nl en de Volkskrant geven ‘Ancient Crime’ vier sterren. Revu noemt het “rauw opgenomen pracht” en MusicFromNL beschrijft de plaats als “indrukwekkend en absoluut verslavend”. Twee dagen voor de release was Kim Janssen te gast in tv-programma DWDD.

Na de successen in Nederland wordt ‘Ancient Crime’ op 27 april ook uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, op Midsummer/Cargo Records. Ter gelegenheid van deze release tourt Kim ook door het buitenland; er staan shows gepland in Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland.

Tourdata
13-03 JacobsHof – Hauset (BE)
14-03 Tuchlaube – Aarau (CH)
17-03 Stadwerkstatt – Linz (AT)
19-03 Glashaus – Bayreuth (DE)
20-03 Morph Club – Bamberg (DE)
21-03 E-Werk – Erlangen (DE)
22-03 Forum Freies Theater – Düsseldorf (DE)
24-03 Kulturhaus III & 70 – Hamburg (DE)
26-03 Privatclub – Berlin (DE)
27-03 Ostpol – Dresden (DE)
28-03 Teilchen & Beschleuniger – Munster (DE)

Meer informatie:
Kim Janssen bij DWDD
Recensie Nu.nl
www.kimjanssen.net
www.snowstar.nl
www.midsummer-records.de

 

© s. kroeske - j.fictoor