NVPI VERWELKOMT SONY MUSIC UNLIMITED

NVPI, brancheorganisatie van de entertainmentindustrie, verwelkomt de komst van Sony Music Unlimited dat vanaf 12 april voor Nederlandse muziekliefhebbers beschikbaar is. De keuze voor de consument is hiermee nog groter geworden.

De catalogus van Music Unlimited bestaat uit 15 miljoen tracks, waaronder zowel internationale als lokale content. Hiervoor is toestemming verkregen van alle majors, diverse independents en grote muziekuitgevers. Door middel van één account kunnen gebruikers inloggen en gebruikmaken van de service via uiteenlopende apparaten, zoals pc’s, Android-toestellen, tablets, Sony Bravia HD-tv’s, Blu-ray-spelers, Blu-ray-home cinemasystemen, Sony audionetwerksystemen, PS3, PS Vita, PSP en Sony Walkman. Music Unlimited is in Nederland, na Spotify, Deezer en Rara, de vierde muziekstreamingdienst.

Uitbreiding van het legale aanbod is één van de speerpunten van NVPI en haar leden. We zien gelukkig dat steeds meer partijen geïnteresseerd zijn om met de content die onze leden aanbieden nieuwe en interessante diensten te ontwikkelen die aansluiten bij de wensen en behoeften van de consument', zegt directeur-voorzitter Paul Solleveld. ‘Om deze diensten kans op succes te gunnen en te laten floreren is het echter minstens zo belangrijk dat die consument wordt weggeleid van het illegale aanbod. Wij hopen dan ook dat de regering snel werk maakt van de plannen om de illegaliteit beter te bestrijden’, besluit hij.

music-unlimited

 

© s. kroeske - j.fictoor