Rough Trade en Cnr bundelen verkoopactiviteiten => Tone Met ingang van 1 september 2011 brengen CNR Entertainment en Rough Trade Distribution hun verkoopactiviteiten in Nederland onder in een nieuw samenwerkingsverband: TONE ENTERTAINMENT. Met deze joint venture ontstaat in Nederland meteen de grootste zelfstandige verkooporganisatie voor entertainmentdragers. Paul Davies, managing partner bij Rough Trade Distribution, is benoemd tot md van TONE. Hij blijft ook werkzaam voor Rough Trade. Er zijn geen directe gevolgen voor de werkgelegenheid bij beide firma's.

Dit is een belangrijke strategische stap voor beide bedrijven aangezien we met TONE een nog betere positie in de markt verwerven. De ambities van het nieuwe CNR passen prima bij onze eigen plannen”, zegt Kees van Weijen, managing partner bij Rough Trade. CNR-md Maarten Steinkamp voegt toe: “Rough Trade heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer sterke, solide partij en met deze samenwerking garanderen we onze artiesten de best mogelijke verkooporganisatie in Nederland.”

TONE zal voorlopig kantoor houden bij Rough Trade in Hilversum en onder de dagelijkse leiding staan van Paul Davies. “Dit is voor beide partijen een geweldige ontwikkeling en ik ben verheugd dit team te mogen aansturen”, aldus Davies. “Daarnaast blijf ik actief voor Rough Trade en contactpersoon voor al onze labels. The best of both worlds, zeg maar.” Davies en Van Weijen zijn samen eigenaar van Rough Trade.

In eerste instantie zal TONE niet actief zijn in België, maar met ingang van volgend jaar worden ook daar de krachten gebundeld. Op dit moment hebben de partners in Tone nog geen concrete plannen om ook hun distributie en manufacturing samen te voegen. Van Weijen: “Natuurlijk kijken we hoe we - met behoud van zelfstandigheid - onze samenwerking vergaand kunnen optimaliseren, maar vooralsnog gaan we alleen van plek met de sales. Daar is genoeg te doen want we hebben samen een geweldig mooie releaselijst.”

bron: http://www.roughtrade.nl

 

© s. kroeske - j.fictoor