Miljardair koopt Warner Music De Amerikaanse miljardair Len Blavatnik (53) gaat Warner Music Group (WMG) overnemen.
Met de overname is naar schatting $3,3 miljard (€2,28 miljard) gemoeid. De holding Access Industries van de investeerder met Russische roots biedt $8,25 per aandeel. De transactie zou in het 3e kwartaal van 2011 rond moeten zijn.

De Raad van Bestuur van de Warner Music Group keurt de transactie goed en adviseert de aandeelhouders hetzelfde te doen.
Warner Music behoort bij de 4 majors in de muziekindustrie (samen met Universal Music, Sony Music, Emi Music) en heeft artiesten als Green Day, James Blunt, The Bee Gees, Michael Buble, Bruno Mars, R.E.M., Cee Lo Green, Red Hot Chili Peppers, Neil Young, Emmylou Harris, Steve Nicks, Rumer, in huis, maar kampt met hoge kosten en de opkomst van muziek op het internet.

Warner Music ontstond in 1958 (toen als Warner Bros. Records), in 1971 werd het WEA en in 2004 ontstond WMG. WMG is formeel in 29 landen in de wereld gevestigd.
Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat Warner interesse heeft in de overname van EMI Music, die kans is nu vergroot.

In de lijst met rijke mensen van het Amerikaanse magazine Forbes bekleedt Blavatnik op #80, met een geschat vermogen van $10,1 miljard.

www.wmg.com
 

© s. kroeske - j.fictoor