Buma en Sena presenteren de Muzikantendag on Tour Op zaterdag 2 en 16 april vindt in respectievelijk de Effenaar in Eindhoven en het Utrechts Conservatorium in Utrecht de Muzikantendag plaats. De Muzikantendag is dé plek voor muzikanten om meer te weten te komen over zowel de artistieke als zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met workshops, masterclasses, en demo-pitches krijgen muzikanten en auteurs extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Grootheden uit de muziekindustrie vertellen hun verhaal en geven tips. Dit jaar zijn onder andere Thé Lau, Buffi Duberman, Allan Eshuijs en Norbert Plantinga (directeur Universal) aanwezig.

Informeren en netwerken
Met diverse clinics, workshops en lezingen kunnen muzikanten zich laten informeren en inspireren door internationale en nationale grootheden uit de muziekindustrie. Hoe schrijf je een hit? Hoe word je beroemd in het buitenland? Hoe haal je een opdracht of een optreden binnen? Op deze, en andere vragen, wordt tijdens de Muzikantendag antwoord gegeven. En aangezien er professionals en grootheden uit de muziekindustrie aanwezig zullen zijn, is dit tevens dé gelegenheid om te netwerken.

Demospreekuren en demopanel
Een uniek aspect van de Muzikantendag is dat muzikanten hun demo één op één kunnen laten beluisteren en beoordelen door professionals. A&R managers van muziekmaatschappijen en uitgeverijen zoals Imagem en Universal, vertegenwoordigers van boekingskantoren, programmeurs van zalen en muzieksamenstellers van radiozenders als 3FM en KinkFM zitten klaar om de demo’s van commentaar te voorzien. Traditioneel wordt de Muzikantendag afgesloten met een demo-panel. Voor een volle zaal bespreken erkende muziekspecialisten plenair de ingeleverde demo’s.

Kaartverkoop
De voorverkoop voor de Muzikantendag gaat zaterdag 12 maart van start. Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en bij de bekende voorverkoopadressen. Voor Buma en Sena leden zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl

Meer informatie is te vinden op www.muzikantendag.nl

Buma en Sena presenteren de Muzikantendag on Tour en wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, 3VOOR12, BKKC, ZIMIHC en PopEi, met medewerking van EHPO en De Muzikantengids.

Informatie
Data: zaterdag 2 april, Eindhoven (De Effenaar)
11.00 uur – 18.30 uur

zaterdag 16 april, Utrecht (Utrechts Conservatorium)
11.00 uur – 18.30 uur

Tickets: €10,- (excl. servicekosten) via www.ticketmaster.nl
Gratis voor leden van Buma of Sena. Meld je aan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl
 

© s. kroeske - j.fictoor