iPluggers: music marketing web 3.0 iPluggers promoot releases bij meer dan 30.000 radiostations. Dit zijn FM, AM, internet, digitale, satelliet, lokale en regionale stations wereldwijd. Artiesten die iPluggers inzetten voor hun radiopromotie zijn onder andere Shifty Binzer (Crazy Town), winnaar van 4 Grammy awards Vince Mendoza, jazzlegende Fred Wesly en zangcoach Babette Labeij.

Digitale plugging: iPlugging
De plugging service van iPluggers is volledig digitaal, beperkt zich niet tot de landsgrenzen. Het is betaalbaar en geeft direct inzicht in de belangrijkste resultaten van de iPlugging. Radiostations kunnen specifiek aangeven welk genre muziek ze willen ontvangen en wanneer. Tevens heeft iedere artiest en muzieklabel zijn/haar eigen profielpagina met informatie (biografie, discografie, tourdates en overige essentiële informatie) die hij/zij zelf kan onderhouden.

Web 3.0
Met iPluggers wordt de eerste stap richting web 3.0 genomen. Web 3.0 is een plek waar moderators en experts de overvloed aan content filteren. Niet iedere artiest kan gebruik maken van iPluggers. Releases worden strikt gescreend op kwaliteit.  

Wereldwijde exploitatie acts
Music Innovator, muzieklabelbaas en producer Marvin Kuijs heeft iPluggers om diverse redenen opgezet.  
"Het is niet noodzakelijk dat een act eerst in zijn eigen land moet doorbreken voordat het buitenland een act kan exploiteren. Artiesten uit de niche genres zoals bijv. singer/songwriter, ska, klassieke muziek en folk zullen dan nooit een grote doorbraak hebben in eigen land. Simpelweg omdat de markt daar te klein is. Toch zouden ze een enorme fanbase kunnen opbouwen, mits deze artiesten wereldwijd sterk gepromoot worden. Radiopromotie is het ultieme middel om dit te bereiken. In elk genre zijn wereldwijd vele FM, AM, internet, digitale, satelliet, lokale en regionale stations vertegenwoordigd die bij elkaar een enorm publiek bereiken".

iPluggers is tevens opgezet omdat de online webshops overspoeld worden met nieuwe releases. Wil een artiest zich onderscheiden van dit overvloed aan aanbod, is een wereldwijde gedegen radiopromotie onontbeerlijk.  

Efficiënt afleversysteem
Tevens fungeert iPluggers als een afleversysteem om op een simpele en efficiënte wijze releases van gevestigde namen bij alle radiostations wereldwijd af te leveren. Een artiest of muzieklabel kan via iPluggers namelijk ook zelf radiostations attenderen op een nieuwe release. Deze radiostations kunnen dan de nieuwste releases online ophalen. Dit scheelt de muziekindustrie een hoop geld.
Deze werkwijze is tevens een zeer milieuvriendelijke aanpak: er hoeven immers geen promotie-exemplaren  gedrukt en verstuurd te worden.

www.ipluggers.com

 

© s. kroeske - j.fictoor