EMI Music Group overgenomen door Amerikaanse bank

Muziekmaatschappij EMI Group is van de ondergang gered. Het Britse label is overgenomen door de Amerikaanse bank Citigroup. EMI, dat artiesten als Katy Perry en Coldplay onder contract heeft, en in het bezit is van the Beatles catalogus, zat al lange tijd in grote financiële moeilijkheden.

EMI was sinds 2007 in handen van investeerder Terra Firma. Het label kwam in de problemen door teruglopende verkoopcijfers en het vertrek van artiesten, waaronder Queen en Paul McCartney. Citibank aasde al langer op de muziekmajor.

Door de overname wordt de schuld van EMI teruggebracht van 3,4 naar 1,2 miljard pond. De muziekmaatschappij heeft nu driehonderd miljoen tot zijn beschikking en kan daarmee de normale werkzaamheden financieren.

Citigroup is niet van plan EMI op korte termijn door te verkopen. Mogelijke kopers hebben zich al wel aangediend. Zo heeft het concurrerende muzieklabel Warner Music Group interesse getoond.

Emi Music behoort samen met Universal Music Group, Sony Music en Warner Music tot de 4 major muziekmaatschappijen ter wereld.

http://www.emimusic.com/

 

© s. kroeske - j.fictoor