Sony start eigen streaming muziekdienst Music Unlimited, concurrent voor iTunes Sony lanceert vanaf 22 december 2010 de muziekdienst Music Unlimited in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
Met Music Unlimited kunnen gebruikers via de cloud muziek luisteren. Dit betekent dat de nummers niet meer hoeven te worden gedownload en de liedjes op elk moment op verschillende apparaten kunnen worden geraadpleegd zonder de muziek daadwerkelijk op te slaan.
De service werd in september aangekondigd, maar veel details ontbraken toen nog. Vanaf 22 december is de dienst dus echt beschikbaar in een beperkt aantal landen.

Zes miljoen
Voor een vast bedrag per maand krijgen gebruikers toegang tot de dienst. In Music Unlimited zijn bij de lancering zo’n zes miljoen liedjes opgenomen. Onder andere Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group en EMI Music stellen muziek beschikbaar.

De muziek kan worden afgespeeld op tal van apparaten waaronder televisies van Bravia met internetfunctionaliteit en de console PlayStation 3.

Android en iPhone
Ook op de draagbare apparaten van Sony en op mobiele apparaten uitgerust met besturingssysteem Android van Google kan de muziek uit Music Unlimited worden beluisterd. Over de iPhone van Apple zegt Sony niets in het bijzonder. Als toevoeging wordt alleen gemeld: “Ook andere mobiele apparaten zullen muziek van Music Unlimited kunnen afspelen.

In 2011 zal de dienst worden gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en Nieuw-Zeeland. Wanneer Nederland aan de beurt is, is vooralsnog niet bekend.

Bedragen
Sony introduceert voor Music Unlimited twee maandbundels. De basisbundel kost 3,99 pond per maand in het Verenigd Koninkrijk en 3,99 euro in Ierland. De Premiumbundel kost respectievelijk 9,99 pond en 9,99 euro.
Beluisterde muziek en gevormde lijsten kunnen bovendien worden gesynchroniseerd naar andere programma’s die media afspelen zoals iTunes.

Apple
Apple is volgens geruchten al tijden bezig met het ombouwen van iTunes naar een streaming muziekservice waarbij nummers niet meer gedownload hoeven worden. Het bedrijf kwam eerder wel al met een dienst waarmee tv-series gestreamd kunnen worden.
bron: © NU.nl/Colin van Hoek
 

© s. kroeske - j.fictoor