Goomah Music en Cool Buzz slaan de handen ineen Activiteiten toonaangevende roots- en blueslabel Cool Buzz per 1 januari over in handen van Goomah Music.

Sinds de oprichting in 1998 is Cool Buzz uitgegroeid tot HET alternatieve roots- en blueslabel in de Benelux. Met artiesten als T-99, MOCT, Cuban Heels, Rhythm Chiefs, Hokie Joint, Daniel Norgren en The Death Letters beschikt het label over zowel gerenommeerde artiesten als aankomende talenten.

Vanwege het succes van het label worden de werkzaamheden te uitgebreid voor de huidige eigenaren van Cool Buzz. Om die reden heeft men contact gezocht met het Zwolse Goomah Music. Goomah Music is, als label, management en boekingskantoor, actief sinds 2006 in de alternatieve popmuziek en heeft sinds die tijd een stabiele basis opgebouwd.

Cool Buzz wordt tot 31 december 2010 nog gerund door Hans Broere (tevens Broere Promotion) en Mischa den Haring (tevens gitarist van T-99). Volgens Broere heeft Cool Buzz contact gezocht omdat Goomah dezelfde instelling, mentaliteit en sfeer heeft als Cool Buzz. “We zijn er voor de artiest en niet andersom. Bij het zoeken van een overname kandidaat vonden we die instelling heel belangrijk” aldus Broere in een mondelinge toelichting.

Per 1 januari 2011 worden de activiteiten van Cool Buzz overgenomen door Goomah Music. Beide merken blijven echter onafhankelijk naast elkaar opereren.

Waar Goomah Music zich voornamelijk richt op indie, alternative, pop en rock, richt Cool Buzz zich op de niche markten roots, americana, country en blues. Deze stap garandeert de toekomst van Cool Buzz en vergroot het artiestenpallet van Goomah Music.

Mischa den Haring en Hans Broere bedanken media, fans en vrienden uiteraard voor de jarenlange support en hopen dat Cool Buzz die steun zal blijven krijgen.

Meer info:
www.goomahmusic.nl
www.coolbuzz.nl
 

© s. kroeske - j.fictoor