Dennis van Leeuwen tekent exclusief bij BMG BMG Rights Management heeft een exclusieve, langere termijn, Publishing overeenkomst getekend met Dennis van Leeuwen.

Dennis van Leeuwen begon zijn carrière als bandlid van de uiterst succesvolle Nederlandse rock-act KANE, die hun hitparade en verkoopsuccessen begonnen in 1999, met de debuutsingle “Where do I Go Now” en hun debuutalbum “As Long As You Want This”, die meer dan anderhalf jaar in de Nederlandse Album Top 100 heeft doorgebracht. Dennis heeft zowel de debuutsingle, als ook een groot aantal andere titels, zoals “Hold On” en “Hands”, meegeschreven op zowel het debuutalbum, als ook op alle andere KANE releases die in de jaren daarna volgden. Ze hebben in de loop der jaren een groot aantal Gouden en Platina awards in de wacht gesleept, voor zowel alle releases, alsmede ook als band in het algemeen (TMF/MTV Awards, Edisons, etc.), vanaf het prille begin tot heden.

Eind 2009 vond de release van het vijfde studio album plaats, getiteld “No Surrender”, waarop Dennis wederom een aantal titels heeft medegecomponeerd, waaronder de sterke single “In Over My Head”. Eind September vind er een re-release van dit album plaats om te vieren dat ook dit album het Platina stadium heeft bereikt. Deze speciale release “No Surrender – The Platinum Edition”, bevat veel bonusmateriaal, waaronder speciale versies en speciale re-recordings met het oog op de aankomende speciale theater tour van KANE.

Alle eerdergenoemde liedjes, als ook alle toekomstige werken van de hand van Dennis, zullen onderdeel uitmaken van de exclusieve, langere termijn overeenkomst tussen Dennis en BMG.

Ik ben zeer blij en vereerd dat ik Dennis opnieuw mag vertegenwoordigen”, aldus Frank Bruens, Managing Director Benelux van BMG Rights Management, die al eerder met Dennis heeft gewerkt vanaf het prille begin van zijn carrière en een groot aantal jaren die daarop volgde. “Dennis is een heel aardig and uitermate getalenteerd persoon en zijn toekomstgerichte ambities op het vlak van componeren en produceren sluiten naadloos aan bij onze ambities. Ik ben dan ook erg blij dat wij betrokken zullen zijn bij zijn groeifase te midden van zijn carrière”.

Ik ben verheugd opnieuw te kunnen samenwerken met BMG en Frank Bruens, omdat hun nieuwe organisatie en kijk op de toekomst me veel vertrouwen geeft dat we daarmee het beste van beide werelden – creatieve songwriting en moderne publishing - combineren in één sterk team”, zegt Dennis van Leeuwen na het ondertekenen van de overeenkomst met BMG.

Over BMG Rights Management
BMG is een internationale organisatie op muziekvlak, die zich focust op het management van muziekrechten. BMG biedt een breed scala op het vlak van rechtenadministratie, ontwikkeling van talenten en muziekuitgaven en de exploitatie daarvan. BMG‘s service georiënteerde insteek plaatst dergelijke behoeftes van artiesten en songwriters in de kern van hun business model. Sinds de oprichting eind 2008 heeft BMG een wereldwijde vertegenwoordiging ontwikkelt, alsmede een catalogus van tot dusver meer dan 200.000 songs en recordings.
BMG Rights Management is een joint venture tussen de internationale media company Bertelsmann AG en Kohlberg, Kravis, Roberts & CO (KKR), een toonaangevende, wereldwijde vermogensbeheerder.
www.bmg.com
 

© s. kroeske - j.fictoor