100%NL Awards voor Nick & Simon, Guus Meeuwis, Damaru&Jan Smit

Nick & Simon winnen 100% NL Award ‘Artiest van het jaar’
Nick & Simon
zijn door de luisteraars van 100% NL verkozen tot de beste artiesten van het jaar 2009. Hiermee wint het duo de eerste 100% NL Award van 2009. Tienduizenden luisteraars hebben de afgelopen maand hun stem uitgebracht via de website www.100p.nl.
Andere genomineerden in deze categorie waren onder meer: Guus Meeuwis, Marco Borsato en Jan Smit.
Programmadirecteur Roland Snoeijer van 100% NL: “Het werd al snel duidelijk dat Nick & Simon de overtuigende winnaars zouden worden in de categorie ‘Artiest van het jaar’. Ze kregen ruim 57% van de stemmen en winnen daarmee de eerste 100% NL Award. Wij willen Nick & Simon sowieso feliciteren met een prachtig jaar, waarin ze ook vier nummer 1-hits scoorden. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een artiest of band van eigen bodem vier nummer 1 hits in een jaar behaalde.”
De Award wordt in januari officieel uitgereikt aan Nick & Simon.  

Guus Meeuwis wint 100% NL Award ‘Beste album van het jaar’
Het album NW8 van Guus Meeuwis is door de luisteraars van 100% NL verkozen tot ‘Beste album van 2009’. De Brabantse zanger heeft het album opgenomen in de legendarische Abbey Road Studio’s in Londen. De titel van het album is vernoemd naar de postcode NW8 van het district St John's Wood, waar de Abbey Road Studio’s zijn gevestigd.

Programmadirecteur Roland Snoeijer van 100% NL: “NW8 is een mooi album, met drie hitsingles voor Guus. En na één dag was het al 30.000 keer verkocht, goed voor een gouden plaat. Ook de luisteraars van 100% NL hebben nu laten zien dat ze het een prachtig album vinden. Wij feliciteren Guus met deze erkenning voor al weer zijn achtste album.

Andere genomineerden die hoge ogen gooiden waren: Nick & Simon met ‘Luister’, het album ‘Jouw leven lang bij mij’ van Acda en de Munnik en ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Thomas Berge.

Damaru & Jan Smit winnen 100% NL Award: ‘Tuintje in mijn hart’ grootste hit van 2009
Damaru
& Jan Smit hebben de 100% NL Award gewonnen voor ‘Hit van het jaar’ met hun single ‘Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart)’. Het nummer dat in Nederland en Suriname de #1-positie haalde, is door de luisteraars van 100% NL met overmacht gekozen tot grootste hit van het jaar.

Programmadirecteur Roland Snoeijer van 100% NL: “De afgelopen zomer hoorde je heel Nederland al meezingen met dit nummer, maar ‘Tuintje in mijn hart’ kan nu ook de geschiedenisboeken in als dé hit van 2009. Namens alle luisteraars van 100% NL felicitaties aan Damaru en Jan Smit die met deze plaat ook nog eens veel geld hebben ingezameld voor SOS Kinderdorpen.”

100% NL Award ‘Nieuwkomer van het jaar’ voor Hansen Tomas
Zanger Hansen Tomas is door de luisteraars van 100% NL gekozen tot ‘Nieuwkomer van het jaar 2009’. De 22-jarige zanger uit Apeldoorn krijgt deze 100% NL Award voor zijn eerste album ‘Stad & Land’.

Programmadirecteur Roland Snoeijer van 100% NL: “Hansen Tomas is een ongelooflijk talent en dat horen de luisteraars van 100% NL ook. We zagen dat al op het 100% NL Strandfeest toen ruim 6.000 mensen zijn hits als ‘1000 en 1 gedachten’ en ‘Wat een dag’ uit volle borst meezongen. We zijn na de successen van dit jaar zeer benieuwd naar zijn nieuwe album waar hij nu druk voor aan het schrijven is.

De 100% NL Awards worden in januari officieel uitgereikt aan de winnaars. De Awards zijn tot stand gekomen in samenwerking met Buma Cultuur. Buma Cultuur zet zich in voor muziek uit Nederland.

Bron: http://www.megamediamagazine.nl/react.php?id=8436

 

 

© s. kroeske - j.fictoor