9e Editie Musicfestival Donderslag op 21 en 22 augustus 2009

Het Musicfestival Donderslag 2009 start op vrijdag 21 augustus met een Sixties Night ten behoeve van Warchild. Op deze avond wordt er belangeloos opgetreden door Harry Loco, bekend van o.a. zijn Bob Dylan-vertolkingen. Hij is dan net terug uit Londen, waar hij de hoofdact vormde tijdens het beroemde UK Peace Concert. Vervolgens speelt de bigband The Timedrifters uit Peize, die een keur van bekende 60-jaren songs voor het voetlicht zal brengen. Als extraatje zal de groep De Wisch optreden. De samenstelling van deze band varieert van 2 tot 9 personen. Hun muziek is zelf gecomponeerd, met eigen scherpe Engelstalige teksten en is een mix van songs van bijvoorbeeld Leonard Cohen en Bruce Springsteen. Op het Noorderzonfestival op 26 augustus 2008 in Groningen was de groep erg succesvol.

De zaterdagavond van Musicfestival Donderslag wordt zoals vanouds weer een Pophappening met als hoofdact de beste AC-DC-tribute-band van Europa: ACtion in DC. De ban gaat het hoogtepunt van hun carriére stoppen en geven daarom een speciaal afscheidsconcert tijdens Donderslag.
Behalve ACtion in DC treden ook op Axis, 1st Avenue (classic rock coverband), The Sequel (cover rockband).
Kaarten kunnen, met reductie, worden gekocht op de voorverkoopadressen (zie website) en aan de kassa op het festivalterrein aan de Bunnerweg in Donderen (Drenthe)

Nadere inlichtingen: www.donderslaglive.nl
http://www.warchild.nl/

http://www.youtube.com/
http://www.freewebs.com/harryloco/bionl.htm

 

© s. kroeske - j.fictoor