Kooijman start nieuw bedrijf - The Right Track Music Kort na zijn vertrek als Managing Director van Sony/ATV Music Publishing Benelux, start Ruud Kooijman een nieuw bedrijf: The Right Track Music. De aftrap van dit bedrijf betekent niet alleen een nieuw toekomstperspectief voor Kooijman, maar tevens voor artiesten, songwriters, DJ’s en producers op zoek naar management en consultancy.  

Vrij snel na mijn vakantie kwam ik in contact met Raymond van Vliet en Maykel Piron van respectievelijk Cloud9 en armada Music. Mijn besluit te kiezen voor management en consultancy bleek na een aantal gesprekken naadloos aan te sluiten op de ambitie van beiden bedrijven. We kwamen al vrij snel tot overeenstemming en dit resulteerde in 'The Right Track Music’”, aldus Kooijman.

De doelstelling van The Right Track Music is het aanbieden van management en consultancy aan ondermeer artiesten, songwriters, DJ's en producers. Gezien Kooijman’s publishing ervaring zullen er ongetwijfeld ook dergelijke activiteiten worden ontplooit, hoewel de nadruk op consultancy en artiesten/rechten management zal liggen. Door de jarenlange ervaring als A&R manager bij Warner Basart, TBM/Dino, head of A&R bij EMI Publishing en de laatste jaren als Managing Director bij Sony/ATV, zegt Kooijman duidelijk een toegevoegde waarde te kunnen bieden aan cliënten. Kooijman:“Het is na al die jaren in de muziekindustrie een prachtige uitdaging om nu samen met de artiest of songwriter aan ‘één kant van de tafel’ te zitten en te werken aan diens carrière in de breedste zin des woord.

Van Vliet, directeur en eigenaar van Cloud9, zegt:“Ik ken Ruud al sinds mijn begintijd bij Strengholt in 1998 en heb altijd zeer goed met hem samengewerkt. Gezien zijn enorme ervaring en onze ambitie om een managementtak op te richten is de komst van Ruud voor ons ideaal.” Maykel Piron, Managing Director van armada Music, bevestigt dit:“Wij krijgen de laatste jaren vanuit armada veel aanvragen voor management. We doen dit reeds voor DJ’s als Armin van Buuren en Markus Schulz. Ruud kan met zijn jarenlange allround ervaring in ons nieuwe bedrijf een nog bredere groep artiesten/producers en songwriters vertegenwoordigen. Hij is de aangewezen man hiervoor.

De samenwerking tussen ‘The Right Track’ en beide independents betekent overigens niet dat het bedrijf zich uitsluitend zal richten op artiesten uitsluitend verbonden aan eerdergenoemde bedrijven. Getuige ondermeer de signing van één van de  artiesten die zeer binnenkort zal worden gepresenteerd.
 

© s. kroeske - j.fictoor