Familie Michael Jackson sluit deal van 146 miljoen met Sony Music De erven van Michael Jackson hebben een historische deal gesloten met Sony Music om nieuw materiaal van Jackson uit te brengen. De deal die zeven jaar loopt is de grootste in de muziekgeschiedenis.
Ter vergelijking: Madonna tekende in 2007 een contract voor tien jaar bij Live Nation, en incasseerde €87 miljoen. Jay-Z deed hetzelfde voor €111 miljoen.

De deal met Sony Music gaat om tien projecten, waaronder een album met nooit eerder uitgebrachte nummers. De beheerder van Jacksons muzikale erfenis, John Branca meldt: "Bij leven heeft Michael de muziekindustrie naar zijn hand gezet. Deze overeenkomst met Sony Music toont de blijvende kracht van Michaels muziek, die alle wetten van de industrie overboord gooit".

Aangenomen wordt dat de deal ook een geremasterde versie van Jacksons doorbraakalbum 'Off The Wall' zal omhelzen, naast een dvd-compilatie van zijn videos en een nieuw videogame. Daarnaast zouden ook de rechten op het album en de dvd 'This Is It' in de deal zitten. Daarvan werden tot nog toe vijf miljoen stuks verkocht. De film bracht wereldwijd 200 miljoen dollar aan de box office op.

Sinds zijn overlijden in juni vorig jaar is de catalogus van Jackson extreem winstgevend gebleken: met meer dan 31 miljoen verkochte albums was hij de bestverkopende artiest in 2009.
 

© s. kroeske - j.fictoor