Band verkoopt hele albumhoes aan sponsoren! De Fries/Groningse band Spotrockers is voor zover bekend de eerste band die hun hele (!) albumhoes van hun debuutalbum aan sponsoren verkoopt. Het plan is bedacht om de centen voor hun debuutalbum "Koos Cashloos"  bij elkaar te krijgen. Voor 25 euro koop je een vierkante centimeter, waar je bijvoorbeeld je logo of je hond op kunt zetten.

Tijdens de voorbereidingen voor het album kwam de band al snel tot de conclusie dat het maken van professionele opnamen niet voor hen was weggelegd. Voor het maken van het album is ruim € 7.000 vereist. Om deze keiharde knaken bij elkaar te krijgen werd het volgende plan gevat: De albumhoes wordt per vierkante centimeter verkocht aan belangstellenden. Op de albumhoes is ongeveer 200 vierkante centimeter beschikbaar, hierop komen de ingezonden logo’s en foto’s van de belangstellenden. Inmiddels zijn er al enkele tientallen vierkante centimeters verkocht en hoopt de band de voor- en achterkant half-eind september vol te krijgen.

Eind juli werden er tien tracks opgenomen in Studio Spitsbergen te Zuidbroek. Het debuut "Koos Cashloos" van Spotrockers word eind oktober in eigen beheer uitgebracht, alle informatie met betrekking tot de hoes vindt je op de website van Spotrockers.

Info: www.spotrockers.nl
 

© s. kroeske - j.fictoor