Bol.com overgenomen door Cyrte Investments Het bedrag dat Cyrte aan de huidige aandeelhouders, het Duitse Holtzbrinck Networks GmbH en Verlagsgruppe Weltbild GmbH heeft betaald, is niet bekendgemaakt.
De overname wacht nog wel op goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, maar Cyrte Investments verwacht binnen enkele maanden toestemming te krijgen. De acquisitie wordt gedaan door Flevo Deelnemingen I BV, een vennootschap van Cyrte Investments.

Frank Botman, ceo Cyrte Investments, zegt in een verklaring volop mogelijkheden voor bol.com te zien om door te groeien. “Wij zijn enthousiast over deze investering en kijken ernaar uit om het bedrijf en zijn medewerkers de komende jaren te ondersteunen bij het realiseren van dit toekomstperspectief.

Daniel Ropers, managing director bol.com, noemt Cyrte Investments in een persbericht ‘een gedegen Nederlandse investeerder, gespecialiseerd in de media- en entertainmentsector’. “Wij zien in hen een betrouwbare en ervaren partner die ons gaat ondersteunen bij de toekomstige ontwikkelingen, onze groeiplannen, en niet te vergeten de ambitie om de beste winkel op het gebied van boeken, entertainment en elektronica van Nederland te zijn én te blijven.

Bol.com verkocht in 2008 meer dan 11 miljoen producten en was goed voor een omzet van circa €224 miljoen. Bij het bedrijf dat is gevestigd in Nieuwegein werken 240 mensen.

 

© s. kroeske - j.fictoor